Morena Resort

Weer & Klimaat

Het klimaat

Het land Curaçao is een populaire zonbestemming en kent een tropisch savanneklimaat. Dit betekent dat de gemiddelde temperaturen over het hele jaar vrij constant zijn en tussen de hoogste en laagst temperatuur in een jaar zit slechts 3 graden Celsius.

De hoeveelheid neerslag verschilt wel per seizoen. De droogste periode van het jaar, en van februari tot en met juni regent het nauwelijks met minder dan 30 millimeter per maand. De maanden januari, juli, augustus en september hebben elk gemiddeld tussen de 40 en 50 millimeter neerslag. Een echt regenseizoen is er niet op Curaçao, maar de meeste regen valt gedurende oktober tot en met december met ongeveer 100 millimeter per maand.

De gemiddelde temperatuur overdag ligt doorgaans tussen de 30 en 32 graden Celsius, ook in de wintermaanden, waarmee Curaçao een heerlijke winterzonbestemming is. Alhoewel de kans op regen dan hoger is, schijnt de zon nog steeds volop. Voor een kerstvakantie op Curaçao moet je echter vroeg boeken, aangezien deze tickets erg in trek zijn, dus de prijzen kunnen behoorlijk hoog liggen.

Curaçao maakt onderdeel uit van de Benedenwindse Eilanden, wat betekent dat het eiland onder de aanvoerroutes van de orkanen en stormen ligt die het Caribisch gebied van juni tot december kunnen treffen en er daarmee vrijwel geen last ondervindt. Alhoewel er altijd een sterke oostelijke wind staat op Curaçao, kan door orkaanactiviteit de windkracht op Curaçao wel merkbaar toenemen.

Alhoewel de temperaturen dus het hele jaar gemiddeld ongeveer gelijk blijven is de beste periode om Curaçao te bezoeken van februari tot en met juni.
Curaçao is ook een uitstekende bestemming voor duiken of snorkelen, aangezien de watertemperatuur gemiddeld tussen de 26 en 29 graden Celsius ligt

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 699 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen