Morena Resort

Tips

Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt, dus als je van plan meer te doen dan alleen maar in het resort te verblijven, dan is het aan te raden om een auto te huren. Hiermee kun je vrijwel overal op het eiland komen. Je kunt bijvoorbeeld via de Nederlandse organisatie Sunnycars een auto huren, maar ook via het resort zelf zijn auto’s te huur.
Om Willemstad te bezoeken kun je echter wel gemakkelijk met het openbaar vervoer, aangezien de bus er naartoe direct voor het resort vertrekt. Je koopt je kaartje in de bus en dit kost ongeveer 2 euro.

Als je activiteiten wilt ondernemen als wandelen, hiken, hardlopen of fietsen, dan wordt sterk aangeraden deze in de ochtend of later op de middag of avond te doen, aangezien het ’s middags erg heet kan zijn. In de middag kun je beter de verkoeling opzoeken van de zee of het zwembad of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een of meerdere van de musea van Curaçao.

Je kunt op Curaçao met je Nederlandse pinpas en creditcard betalen. De wisselkoers is ongeveer 2 Antilliaanse Gulden tegenover 1 euro, dus je kunt de prijzen min of meer door twee delen.
Bezoek meerdere stranden op Curaçao, aangezien ze allemaal verschillend zijn. Er is in totaal zo’n 11 km aan stranden en ze bevinden zich allemaal aan de zuidkust van het eiland, aangezien de noordkust te ruig is voor een strand om te kunnen ontstaan. Vele van de stranden zijn zeer klein tot klein, maar je kunt er dus goed stranden tussen vinden waar je een van de weinige dan niet de enige bezoeker bent, met name op doordeweekse dagen.

Sla echter ook de bekende toeristische stranden zeker niet over, aangezien deze absoluut de moeite waard zijn.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 699 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen