Morena Resort

Omgeving

Curaçao is een van de meest populaire bestemmingen in het Caraïbisch gebied. Het behoort tot de Benedenwindse Eilanden en sinds 2010 niet langer tot de Nederlandse Antillen, maar is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Het eiland ligt op ongeveer 60 km van de Venezolaanse kust en op ongeveer 113 km van Aruba. Er zijn geen bootdiensten naar Aruba of Bonaire. Je kunt hier alleen naartoe vliegen, mocht je van plan zijn een van de andere eilanden te bezoeken.

Er is echter voldoende te zien en te beleven op Curaçao om je vakantie mee vol te plannen, of je nu 1 week gaat of 3 weken. Er zijn volop bezienswaardigheden en plaatsen in de omgeving die de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Hieronder een aantal van de plekken die je gezien moet hebben.

Zoutpannen van Curacao

Vlakbij het resort vind je een natuurgebied bestaande uit de voormalige zoutpannen van Curacao. Deze witte vlakten werden voorheen gebruikt voor de zoutwinning, maar je vindt hier tegenwoordig veel flamingo’s die neerstrijken op zoek naar voedsel op hun doorreis.Het is een prachtig en indrukwekkend gebied om doorheen te wandelen of fietsen.

Bezoek Willemstad

De eerste plek die je moet bezoeken op Curaçao is de hoofdstad Willemstad. Op slechts 3 km van Morena Resort vind je de kleurrijke stad waarin de Nederlandse invloed duidelijk aanwezig is. Zo zie je langs de kades als je de stad binnenrijdt de kleurrijke gevels, die doen denken aan de herenhuizen in Amsterdam. Ook in de stad zijn veel Nederlandse gebouwen. Verder vind je hier diverse Nederlandse restaurants en snackbars. Willemstad heeft verschillende historische gebouwen, kleurrijke woonwijken, interessante musea en winkels. Bovendien zijn beide bruggen, de Koningin Emmabrug en de Koninging Wilhelminabrug, naar de stad zeker de moeite waard om van dichterbij te bekijken.

Pietermaai is een historische wijk van Willemstad met kleurrijke huizen en een mengelmoes van mensen. Alhoewel het vroeger een ghettowijk was die door toeristen werd gemeden, is het tegenwoordig een aantrekkelijke, kleurrijk en veilig gedeelte van Curaçao.

Boottocht naar Klein Curacao

Curaçao bestaat uit twee eilanden, en als je hier bent is het absoluut de moeite waard om het kleinere, onbewoonde eiland ook te bezoeken met een boottocht. Het eiland heeft prachtige witte poederstranden en helderblauw water en je voelt je hier echt even afgezonderd van de bewoonde wereld. Op het eiland kun je de vuurtoren bezoeken en een scheepswrak bekijken. Je kunt hier prachtig snorkelen of duiken.

Strand Grote Knip

Door veel lokale inwoners van Curaçao wordt dit strand wel als mooiste van het eiland beschouwd. De Grote Knip wordt ook wel Playa Abou genoemd en bestaat uit een uitgestrekt zandstrand. Ook ligt er een rif iets uit de kust, wat je zwemmend kunt bereiken. Je vindt hier weinig voorzieningen dus mensen liggen gewoon onder de palmbomen of in het zand. Dit strand is erg populair en je ziet hier met name in het weekend veel mensen die hier naartoe komen en hun eigen eten en drinken meenemen, aangezien je hier geen restaurantjes vindt. Dus mocht je van plan zijn dit strand te bezoeken, neem dan je eigen snacks en drinken mee.

Cas Abou

Een ander prachtig strand op Curaçao is Cas Abou. Dit strand bevindt zich aan de noordwest kant van het eiland en behoort naar zeggen tot de mooiste stranden van Curaçao en er wordt zelfs gezegd tot de mooiste stranden ter wereld, dus dit strand moet je gewoon gezien hebben tijdens je verblijf op Curacao!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 699 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen