Morena Resort

Omgeving

In de omgeving van het Curaçao Morena Resort bij Jan Thiel Baai is meer dan voldoende te beleven.

Duiken

De prachtige kust van het eiland bij het resort is zeer geschikt op te duiken. Het water is er kraak helder en op de zeebodem leeft allerlei prachtige flora en fauna. Er zijn honderden soorten vissen, koraalriffen en zelfs scheepswrakken te bezichtigen in deze sprookjesachtige onderwaterwereld. Voor beginnende duikers is het mogelijk bij de lokale duikschool je duikbrevet te halen. Onder begeleiding van instructeurs kan je zo de eerste stappen zetten op weg naar een ervaren duiker. De ervaren duikers kunnen er alleen of met een gids op uit trekken om de wereld onderwater te verkennen. In het geval je duiken iets te spannend vind zijn er ook voldoende mogelijkheden om te snorkelen. Dit is iets laagdrempeliger en hier krijg je ook een goede impressie van de mooie zeebodem.

Verken Curaçao

Naast de prachtige kust heeft het binnenland van Curaçao ook een hoop te bieden. Er zijn op het eiland wandeltochten uitgezet zodat je het eiland te voet kunt verkennen. Zorg er wel voor dat je goed schoeisel en kleding bij je hebt. De soms lange afstanden kunnen op den duur irritatie opwekken aan de voeten. Vergeet ook niet een tube zonnebrand mee te nemen. Zeker midden op de dag kan dit je later een hoop ongemak schelen. Het is ook mogelijk het eiland op de fiets of te paard te verkennen. Vraag ook de balie van het resort naar meer informatie over de fiets en paarden verhuur indien je hierin geïnteresseerd bent.

Natuur

Het eiland heeft een breed aanbod aan flora en fauna, maar ook andere bezienswaardigheden zoals de zoutpannen, een natuurgebeid dat zich direct achter het resort bevind. Het is goed mogelijk om door dit natuurgebied te wandelen of te fietsen.

Willemstad

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao is ook zeker een bezoekje waard. De leuke marktjes en musea zijn goed voor meerdere dagen vermaak. De lokale bevolking is zeer aardig en staat open voor contact met toeristen. Zeker op de marktjes komt de lokale cultuur goed naar voren. Het scheepvaart en het slavernij museum zijn educatieve en leuke musea. De koningin Emma brug is de enige in haar soort. Deze brug laat schepen er niet onderdoor, maar vaart opzij als er een schip voorbij moet. De haven van Willemstad is misschien wel het hoogtepunt van de stad. Prachtig gekleurde huizen en een gezellige atmosfeer zorgen voor een leuke ervaring.

Verder is het ook mogelijk om op Curaçao te golfen, met dolfijnen te zwemmen of natuurlijk gewoon lekker aan het strand hangen en genieten van de gezellige feesten die na zonsondergang zijn intreden doen.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 699 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen