Morena Resort

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Curacao

Curaçao is niet voor niets een van de meest populaire landen in de Caraïben. Er zijn vele bezienswaardigheden en historische gebouwen, het eiland heeft prachtige duiklocaties en je kunt er uitstekend uitgaan en winkelen. En het belangrijkste zijn natuurlijk de prachtige stranden, waar de meeste reizigers keer op keer voor terug blijven komen!

De Koningin Emmabrug

Deze brug, die in de volksmond de pontjesbrug wordt genoemd, staat op vele foto’s van Curaçao. Het is dan ook een van de meest bezochte bezienswaardigheden op Curaçao. In tegenstelling tot de meeste andere bruggen wordt deze niet omhoog geopend wanneer er schepen willen passeren, maar wordt de gehele brug naar één walkant gevaren. Dit gebeurt meerdere keren per dag en is leuk om te zien. Bovendien kun je als de brug open is gebruik maken van de gratis veerpont om de andere kant te bereiken.

Pietermaai District

Pietermaai is een historische wijk van Willemstad met kleurrijke huizen en mensen. Waar het vroeger een ghettowijk was die door toeristen werd gemeden, is het tegenwoordig een aantrekkelijke en kleurrijk gedeelte van Curaçao. Hier vind je een levendige mengelmoes van culturen en mensen, met vele kleine winkeltjes, hippe eettentjes, bars en hotels. Er zijn verschillende monumenten hier in ere hersteld, maar je ziet ook huizen en panden in hun oude vervallen staat, waardoor de artistieke wijk juist karakter heeft en een boeiende plek is om doorheen te wandelen en te ervaren.

De kleurrijke Handelskade

Een andere veel gefotografeerde plek op Curaçao zijn de kleurrijke huizen aan het water langs de Handelskade. Je ziet hier de kenmerkende vorm van de Nederlandse herenhuizen zoals je die in Amsterdam vindt. Je vindt hier langs de kade verschillende kleine winkeltjes en terrassen, dus je kunt hier heerlijk doorheen wandelen. Het beste uitzicht heb je vanaf de pontjesbrug of vanaf Otrobanda. Het is ook aan te raden dit gedeelte van de stad ’s avonds te bekijken wanneer de gevels en de brug beiden zijn verlicht, wat een prachtig aanzien geeft.

Natuurpark Shete Boka

Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan het natuurpark Shete Boka (Zeven Baaien) zeker de moeite waard. Het park meet 200 hectare en je kunt hier onder andere de zeeschildpadden bekijken wanneer ze aan land komen om eieren te leggen op het strand. Het park heeft een lange ruige kustlijn met in totaal zeven baaien die allemaal anders zijn. Ook vind je hier de kenmerkende Boka Tabla aan de noordkant van het eiland, de natuurlijke brug van Curaçao, die je natuurlijk gezien en vastgelegd moet hebben. De golven van de zee slaan hier met grote kracht tegen de wanden van de grot aan, wat mooie plaatjes oplevert. Een absolute must!

Beklim de Christoffelberg

Voor een mooi en spectaculair uitzicht over het hele eiland kun je het hoogste punt van Curaçao beklimmen, de bergtop van de Christoffelberg, met 372 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. Bovendien ligt de berg in een natuurgebied, waarmee je door een mooie natuurlijke omgeving loopt. De tocht naar boven is overigens geen gemakkelijke wandeling, maar vereist een goede conditie aangezien het zwaar kan zijn. Het is aan te raden om de klim vroeg in de ochtend te maken en voldoende water mee te nemen, aangezien het ’s middags te heet is.

Blue Room

De Blue Room (of Blauwe Kamer) is een verborgen grot onder water, waarbinnen je een prachtige reflectie van het zonlicht op de wanden en het plafond kunt zien. Doordat het water het zonlicht reflecteert kleurt het blauw, wat voor een bijzonder en magisch effect zorgt. Om hier te komen zul je een stuk onderwater dienen te zwemmen en wordt aangeraden om snorkelspullen mee te nemen.

Klein Curacao

Op ongeveer anderhalf uur varen van Curaçao ligt een onbewoond klein eiland met prachtige witte stranden, wat Klein Curaçao wordt genoemd. Het is een klein paradijs met een oude vuurtoren en is een prachtige plek om te snorkelen of duiken of natuurlijk om een dagje aan het strand door te brengen. Aan de achterkant van het eiland ligt een imposant wrak van een olietanker.
Het eiland heeft een mooi rif met prachtige vissen en zeeschildpadden. Je vindt hier geen wegen, huizen of voorzieningen, dus je waant je echt even op een onbewoond eiland.

De zoutpannen van Jan Thiel en St. Willibrordus

Vlak bij het resort vind je de indrukwekkende zoutpannen van Jan Thiel, waar je prachtig kunt wandelen en je verwonderen over de uitgestrekte zoutvlakten.
Bezoek hier ook het dorp St. Willibrordus, op ongeveer tien kilometer afstand van Willemstad. Hier vind je de opvallende Kerk van St. Willibrordus uit 1888 en ook het oude landhuis Jan Kock. Met name ’s ochtends vroeg kun je hier groepen flamingo’s spotten, aangezien ze hier komen om voedsel te zoeken in de oude zoutpannen.

Bountystrand Cas Abou

Een van de voornaamste redenen om op vakantie naar Curaçao te komen is uiteraard voor de prachtige stranden. Curaçao beschikt over verschillende unieke en prachtige stranden. Van Cas Abou gelegen in een baai in het noordwesten van Curaçao, wordt gezegd dat het het mooiste strand is van Curaçao. Het is bovendien meermaals benoemd tot een van de mooiste stranden ter wereld. Als dat geen reden genoeg zijn om hier in je badkleding naar toe te gaan! Het zeewater is zeer helder en het zand is poederzacht. Het strand beschikt over comfortabele ligbedden en parasols en er is een strandbar die voor lekkere cocktails zorgt, dus een dagje hier met het prachtige uitzicht is geen straf!

Andere stranden

De meeste stranden van Curaçao zijn te vinden aan de zuidkant van het eiland. In totaal zijn er ongeveer veertig stranden, die variëren van zeer klein tot middelgroot. Alhoewel de stranden niet zo groot zijn vind je hier een aantal prachtige met wit tot witgeel zand en palmbomen en heerlijk aangenaam warm zeewater.

Er zijn echter vele stranden omgevormd tot privéstranden die toebehoren aan de resorts en waar je als buitenstaander niet meer kunt komen. Op sommige stranden dien je te betalen voor parkeren en eventueel voor gebruik van strandbedden en hier vind je vaak ook douches en toiletten en eten en drinken. Op de nog onbetaalde stranden zijn vaak geen voorzieningen aanwezig, waardoor je met name op doordeweekse dagen in het laagseizoen soms zels het hele strand voor jezelf kunt hebben.

Sea Aquarium Beach

Een ander populair strand op Curaçao is Sea Aquarium Beach, ook wel Mambo Beach genoemd, een toeristische trekpleister vanwege de feesten. Langs de Mambo Boulevard vind je hier vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden, wat het een populaire plek maakt om te bezoeken. Met name tijdens de late happy hours na zonsondergang is het hier altijd gezellig en druk tot diep in de nacht.

Zonsondergang op Jan Thiel

Je kunt met gemak een hele dag doorbrengen aan het beroemde en populaire Jan Thiel strand dat veel toeristen aantrekt. Ontspan op een comfortabele ligstoel, geniet van een cocktail en lekker eten in een van de verschillende restaurants langs het strand, zoals Zanzibar, Zest of Tinto. En sluit de dag af met de prachtige zonsondergang die spectaculair kan zijn aan deze kant van Curaçao.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 699 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen